میان وبلاگ نویسان همیشه این اختلاف وجود داشته است که آیا بهتر است نوشتههای وبلاگ یک موضوع واحد را دنبال کنند، یا از هر دری سخنی گفته شود شایستهتر است؟
و بنا به اینکه هر دو شیوه طرفدارانی دارد، پاسخهای متضادی شنیده می شود. پاسخ این جانب به سؤال طرح شده این است که یادداشتهای هر وبلاگ باید به نوعی انسجام داشته باشند تا وبلاگ شخصیتی قابل تأمل پیدا کند. به عبارتی هر وبلاگ نیاز به یک عنصر وحدت بخش دارد. گاهی این انسجام با یک موضوع واحد ایجاد می شود. مثلاً ممکن است یادداشتهای یک وبلاگ صرفاً قرآنی باشد، یا وبلاگی ویژهی دفاع مقدس باشد، یا ورزشی باشد و ... . این راحت ترین شیوهی تشخّص یک وبلاگ است. اگر وبلاگ نویس در رشتهای تخصصی مشغول کار باشد و با همین انگیزه وبلاگ ایجاد کرده باشد، چارهای، جز انتخاب همین شیوه، ندارد. اما عیب آن دلزدگی مخاطبین در درازمدت است، که البته یک نویسندهی کاربلد برای رفع دلزدگی مخاطب، به هنگام، ترفندهایی را رو خواهد کرد.
گاهی عنصر وحدت بخش ِ وبلاگ، شخصیت وبلاگ نویس است. ممکن است این شخص در اجتماع جایگاهی ویژه داشته باشد، در این صورت خود به خود وبلاگش متمایز و درخور تأمل خواهد بود. وبلاگهای سیاستمداران، نویسندگان ِ معروف، هنرپیشهها و ... از این دسته هستند.
ممکن است عنصر وحدت بخش، نوع نگاه وبلاگ نویس باشد. در این حالت نویسنده به هر موضوعی که بپردازد، نوع نگاه، داوری و ارائهی راهکارهایش ویژهی خودش و مخصوص همان وبلاگ خواهد بود. به اعتقاد نگارنده، این بهترین شیوهی وبلاگ نویسی است و قابل جمع با نوع نخست (وبلاگ نویسی تخصصی) نیز هست. به عنوان مثال حمید داود آبادی در حالی که به صورت تخصصی در باب دفاع مقدس مینویسد، اما نوع نگاه و داوریاش - صرف نظر رد یا تأیید اینجانب - منحصر به فرد است. (دوستانی که داود آبادی را نمی شناسند، خرجش مراجعه به یکی از موتورهای جست و جو گر وب می باشد!)
گاهی نیز عنصر وحدت بخش «زبان، نثر، لحن و ادبیات» نویسنده است. حتماً دیدهاید (به ویژه در سرویسهای دیگر) که گاهی یک وبلاگ نویس با استفاده از ابزار زبان، از مایه (سوژه) های پیشپاافتاده، یادداشتهای جالب و جذاب خلق می کند.
ممکن است انسجام وبلاگ با عناصر کم اهمیتتر (مثل قالببندی، استفاده از کدهای جاوا و ...) ایجاد شود، اما آنچه مسلم است اینکه هر وبلاگ باید یک عنصر عمدهی وحدت بخش داشته باشد.
با توجه به آنچه آمد، در مورد وبلاگ خود قضاوت نمایید. به نظر شما آیا وبلاگتان شخصیت لازم را دارد؟
|